Thailand ger uppdatering om den pågående situationen i Israel

Nationellt —

Det thailändska utrikesministeriet rapporterade måndagen den 9 oktober att minst 12 thailändare som arbetar i Israel har dödats under Hamas militära attack, medan åtta har skadats (två allvarligt), och 11 har tagits som gisslan.

Siffrorna är dock fortfarande fluktuerande eftersom thailändska tjänstemän har svårt att få information från den israeliska regeringen för närvarande, rapporterade ministeriet.

Enligt en rapport från arbetsministeriet dödades endast en thailändsk person, nio skadades och elva togs som gisslan.

Det finns så många som 30,000 1,099 thailändare som arbetar i Israel, och XNUMX XNUMX av dem har redan registrerat sig hos det thailändska arbetsministeriet för att flygas hem, avslöjade arbetsminister Phiphat Ratchakitprakarn på måndagen.

Det thailändska flygvapnet samordnar med den israeliska regeringen för att börja flyga thailändare tillbaka till Thailand mitt i den pågående avstängningen av det israeliska luftrummet.

Av de 30,000 5,000 thailändska människorna arbetar omkring XNUMX XNUMX nära Gazaremsan, där striden för närvarande pågår.

Minister Phiphat sa att han underrättades av den israeliska regeringen om att två av de offer som ursprungligen rapporterades vara thailändare i själva verket var kinesiska medborgare, men detta väntar fortfarande på en bekräftelse.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/