Phukets största berättelser från den senaste veckan: Ryssar dumpade av taxichaufför och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 2 oktober 2023 till söndagen den 8 oktober 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En minivantaxichaufför fick böter på 5,000 XNUMX baht för att ha dumpat två ryska passagerare på en slumpmässig väg för att försöka undvika en poliskontroll i Phuket.

En illegal minivan taxichaufförs körkort kommer att dras in i ett år med poäng som dras av efter att han dumpat ryska passagerare mitt i ingenstans i Phuket för att försöka undvika en checkpoint som letar efter illegala taxichaufförer.

Körpoäng kommer också att dras av från hans körkort.

2. En ägare greps för att ha öppnat en bar utan tillstånd, sålt alkohol efter den lagliga stängningstiden och sålt alkohol till minderåriga kunder på en bar på Bangla Road i Patong.

Barägaren stod åtalad för att ha öppnat en nöjeslokal utan tillstånd, sålt alkohol efter den lagliga stängningstiden och sålt alkohol till personer under 20 år.

3. En brittisk turist har återvänt till ett hotell i Thalang efter att han gått vilse.

Det var oklart var hustrun befann sig under situationen eller varför mannen åkte till flygplatsen för att be om hjälp mot en lokal polis.

4. En kinesisk kvinna dog efter att hon ramlade från ett hotell i Karon, Phuket.

Zou reste in i Thailand den 2 oktober 2023 med ett turistvisum.

En tunisisk ex-pojkvän berättade för polisen att han höll en kinesisk kvinnas ben för att försöka rädda henne innan hon föll till döds från ett hotell i Karon.

Hotellpersonal berättade för polisen att de hörde lite ljud och de såg att den utländska mannen höll den kinesiska kvinnan i hennes ben från en balkong på 10:eth golvet innan kvinnan ramlade ner.

5. En minibuss med ett 30-tal kinesiska passagerare drabbades av vad föraren sa var ett bromsfel på Patong Hill. Den resulterande incidenten ledde till att turisterna försenades från att nå sin destination och måste transporteras via andra fordon.

Det var oklart om en utredning av händelsen skulle ske av bussbolaget.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.