Thailands premiärminister ger uppdatering om Israels situation och thailändare dödade och skadade

Nationellt —

Klockan 9:30, den 7 oktober 2023, twittrade Srettha Thavisin och finansminister på 'X': "Jag fördömer Hamas attack mot Israel. Det är omänskliga attacker som kostat oskyldiga liv och orsakat många skador. Och jag skulle vilja uttrycka mina djupaste kondoleanser till regeringen och folket i Israel."

Mr. Srettha gav ett kommando till det kungliga thailändska flygvapnet att förbereda Airbus A340 och C-130 för att evakuera thailändare från krigszonen i Israel. Det finns cirka 25,000 30,000 till 450 XNUMX thailändare i Israel, noterade Srettha och varje returflyg kan hantera cirka XNUMX personer. Det är oklart hur många thailändare som kommer att välja att bli evakuerade.

Läs om Thailands uttalande om händelsen i Israel här.

Herr Srettha uttryckte också sin oro över ett oidentifierat antal thailändska arbetare i Israel som tillfångatogs och skadades av Hamas. För närvarande pågår bekräftelse av det korrekta numret från israeliska tjänstemän. Han önskar för alla thailändare att säkert återvända hem.

Från och med söndagseftermiddagen den 8 oktober 2023 uppgav premiärminister Srettha Thavisin på sina konton på sociala medier och bekräftade att två thailändska medborgare hade dött under Hamas attacker mot Israel.

Vice premiärminister Phumtham Wechayachai uppgav också att åtta thailändare skadades, två i kritiskt tillstånd och ytterligare 11 thailändare tillfångatagna. Dessutom uppgav han att utrikesministern tillfälligt hade avbrutit alla andra uppgifter och endast fokuserade på att hjälpa till att evakuera thailändare i nöd i Israel och arbeta med israeliska myndigheter för att hjälpa dem.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/