Phuket Vegetarian Festival Förberedelser börjar vid lokala helgedomar

Phuket —

Idag, den 8 oktober, har flera helgedomar i Phuket börjat städa och förbereda sig för den vegetariska festivalen, planerad från 15 till 23 oktober 2023.

Denna praxis är särskilt framträdande vid vissa helgedomar, inklusive Bangneow-helgedomen (Thep Rasi Foundation) i Mueang-distriktet, där ett betydande antal trogna människor har samlats sedan klockan 8:00 idag för att delta i rensningsritualerna och städningen av helgedomen .

Rengöring och förberedelse av helgedomar är en sedvanlig praxis för varje helgedom innan den officiella starten av den vegetariska festivalen. Under denna tid städas ceremoniella föremål inför den kommande festivalen. Dessutom görs förberedelser i köket för att laga vegetariska måltider som delas ut till deltagarna under festivalens nio dagar och nätter.

Phuket Vegetarian Festival är en betydande lokal tradition med djup kulturell och religiös betydelse för thai-kinesiska samhällen. Det äger rum från den 1:a till den 9:e dagen i den nionde månmånaden varje år, enligt den kinesiska kalendern.

Under denna period har Phuket mer än 38 helgedomar som aktivt deltar i festivalen, fullt redo att genomföra alla ritualer och välkomna turister från alla regioner varmt.

Det förväntas att i år kommer att se en ökning av både thailändska och internationella turister, särskilt kineser, som besöker festivalen jämfört med tidigare år. Denna tillväxt kan tillskrivas regeringens program för viseringsbefrielse och den kontinuerliga tillströmningen av kinesiska och malaysiska turister.

Kinesiska turister, i synnerhet, är den största gruppen, medan malaysiska turister rankas på femte plats när det gäller besökare till Phuket, med ett genomsnitt på mer än 8,500 XNUMX personer per dag, enligt Phukets turisttjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.