Regeringen tillkännager planer för minnesdagen av kung IX

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen har planerat "Navamindra Maharaj-dagen", även känd som "Kung Rama IX den stora minnesdagen", till den 13 oktober 2023, som markerar 7-årsdagen av Hans Majestät, den bortgångne kung Bhumibol Adulyadej den store.

Premiärministerns kansli, i samarbete med Metropolitan Police Bureau, Bangkok Mass Transit Authority (BMTA), och Marine Department, har avslöjat evenemangets planer.

I Bangkok kommer ceremonierna på Sanam Luangs ceremoniella plats att börja klockan 07:30, med början med en bönsession och en ceremoni för allmosor till 189 munkar. I King Rama IX Memorial Park kan statliga myndigheter, statliga företag och den privata sektorn presentera kransar och blommor mellan 06:00 och 12:00, medan allmänheten kan göra det från 06:00 till midnatt. Registrering före evenemanget i parken kommer att vara tillgänglig den 12 oktober, från 08:00 till 06:00.

På evenemangsdagen kommer 27 specialbussar att trafikera fyra rutter till minnesparken från viktiga landmärken som Victory Monument, National Stadium och Sanam Luangs ceremoniella mark. Dessutom kommer tre bussar att köra i själva parken. Marine Department kommer att erbjuda gratis båttjänster vid tre bryggor: Wat Arun, Wat Rakang och Tha Chang, som går från 06:00 till 07:00, med patrullbåtar som garanterar säkerheten på vattenvägarna.

Deras majestäter kungen och drottningen kommer vänligt att tillhandahålla mat och dryck till deltagarna, distribuerat av volontärcenter från kl 10:00 och framåt. Jubileumsaktiviteter kommer också att äga rum i provinshallar eller lämpliga platser över hela landet, medan utländska evenemang kommer att hållas på ambassader eller lämpliga platser. Allmänheten uppmuntras att delta i dessa minneshändelser för att hedra den sena monarkens välvilja.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.