Thailands uttalande om incidenten i Israel den 7 oktober 2023

PRESSMEDDELANDE:

Efter den olyckliga incidenten som involverade utplaceringen av obemannade stridsflygplan och raketer från Gazaremsan för att attackera Israel den 7 oktober 2023, vill den kungliga thailändska regeringen uttrycka våra djupaste kondoleanser till regeringen och Israels folk för den olyckliga förlusten av människoliv och skador från denna omänskliga och urskillningslösa handling.

Den thailändska regeringen är djupt oroad över säkerheten för thailändska medborgare som arbetar i Israel som har drabbats av sådana våldsamma incidenter.

Thailand uppmanar alla inblandade parter att avstå från alla åtgärder som ytterligare skulle eskalera spänningar och ansluter sig till det internationella samfundet i att fördöma all användning av våld och urskillningslösa attacker. Vi hoppas att situationen i Israel snart återgår till det normala.

Utrikesministeriet, Thailand

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.