PM besöker översvämningsplatser i Ubon Ratchathani

PRESSMEDDELANDE:

UBON RATCHATHANI (NNT) – Den nordöstra provinsen Ubon Ratchathani står återigen inför oro för översvämningar, ett återkommande problem för staden. Som svar föreslås olika projekt för att mildra översvämningskrisen. Svårighetsgraden av årets översvämning förväntas bli mindre intensiv jämfört med tidigare år.

Under ett besök i Ubon Ratchathani gjorde premiärminister Srettha Thavisin, tillsammans med en delegation, en inventering av översvämningssituationen. De sammankallade möten för att diskutera lösningar och delade ut hjälp till översvämningsoffer i huvudstadsdistriktet och Phibun Mangsahan-distriktet.

Premiärminister Srettha uttryckte oro över den årliga översvämningsfrågan i provinsen. Även om statliga myndigheter är redo att hjälpa allmänheten i alla aspekter, skulle det bästa scenariot vara frånvaron av sådana katastrofer, vilket säkerställer medborgarnas välbefinnande. Allt eftersom oktober fortskrider väntas mer vatten rinna in i området. Flera projekt för att ta itu med översvämningssituationen i Ubon Ratchathani är i pipelinen, med förväntningar som ska realiseras under den nuvarande regeringens mandatperiod.

Premiärministern och finansministern kommenterade vidare effektiviteten av de nuvarande metoderna för vattenförvaltning. De föreslog att man skulle utforska innovativa tillvägagångssätt, som att påskynda tidslinjer för vattenutsläpp, för att förhindra potentiella torkaproblem.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.