Bromsfel lämnar 30 kinesiska turister strandsatta kort på Patong Hill i Phuket

Patong –

En minibuss med ett 30-tal Kinesiska passagerare led av vad föraren sa var ett bromsfel på Patong Hill. Den resulterande incidenten ledde till att turisterna försenades från att nå sin destination och måste transporteras via andra fordon.

Patongs trafikpolis underrättades om händelsen på fredagen (6 oktoberth) på Phra Baramee Road nära Suwan Khiriwong-templet (Patong-templet). De anlände till platsen för att hitta en rundtursminibuss på kullen. Ett 30-tal kinesiska passagerare hade blivit ombedda att kliva av minibussen och stod runt området i ett tillstånd av förvirring och oro.

Den oidentifierade föraren berättade för The Phuket Express att han tog de kinesiska passagerarna från Phukets internationella flygplats till ett hotell i Patong. Bussen fick dock ett plötsligt bromsfel, enligt honom. Han bestämde sig för att styra bussen åt sidan av vägen innan han använde stenar för att låsa hjulen för att förhindra att minibussen rör sig bakåt.

De kinesiska passagerarna transporterades senare till sina hotell via andra fordon. Mekaniker tillkallades för att fixa minibussen.

Det var oklart om en utredning av händelsen skulle ske av bussbolaget.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.