Uppdatering om Thailand Siam Paragon Shooting Spree; Survivor berättar sin skrämmande historia

Nationellt —

Tre män har arresterats av thailändsk polis idag, den 5 oktober, efter att polisen påstås ha funnit sin inblandning i att leverera en pistol och ammunition till en 14-årig skytt som dödade två personer och skadade fem andra i Siam Paragon Shopping Center.

De misstänkta har gripits under arresteringsorder utfärdade av södra Bangkoks brottmålsdomstol. De är för närvarande häktade, misstänkta för att de sålt en blank pistol, kulor och modifierat pistolen för en 14-årig som genomförde en skjutning vid Bangkoks Siam Paragon, vilket resulterade i att en kinesisk kvinna och en burmesisk kvinna dog och fem andra skadades.

De misstänkta har identifierats av polisen som Mr. Suwanhong Brahma, 45, Mr. Akkarawit Jaithong, 22, och en annan man som endast identifierats som Mr. Piyabutr, 30.

De två första männen greps i den södra provinsen Yala medan polisen hittade den tredje mannen i Bangkok.

Enligt rapporter har de tre männen åtalats för "otillåten innehav och distribution av skjutvapen och ammunition för kommersiella ändamål."

Thailändsk polis har upptäckt att den 14-årige pojken, vars namn fortsätter att hållas undan av polisen, köpte en tom Glock 19-pistol på nätet och överförde 16,000 XNUMX baht till Mr. Suwanhongs konto.

Därefter gjorde Suwanhong ett kontantuttag från en bankomat på en bensinstation i Yala. Myndigheterna slog till mot Suwanhongs hus och arresterade även Akkarawit som bodde hos honom i Sateang-distriktet, Mueang Yala-distriktet.

Olika föremål beslagtogs från dem, inklusive 209 tomma pistolskott, 33 kasserade kulhylsor, ett 9 mm kulhuvud och 33 stycken 15 mm järnrör som användes för pistolmodifiering, tillsammans med en bankuttagskupong.

En djupare undersökning avslöjade också att Akkarawit är ägare till en Facebook-sida som heter "Koonseu Yabee", som sålde tomma vapen. Sidan har funnits i 5 månader tills den nyligen stängde den 5 oktober eller ett par dagar efter att skottlossningen ägde rum.

Som presstid fortsätter alla tre misstänkta att neka till alla anklagelser. De överförs för närvarande till Yannawas polisstation för rättsliga förfaranden.

Survivor berättar levande om hennes upprörande ögonblick inne på toaletten nära incidentplatsen

En thailändsk överlevande från händelsen vid namn "Mink" berättade om sin skrämmande upplevelse för thailändska medier.

Hon sa att på dagen för incidenten befann hon sig på M-våningen i köpcentret där skottlossningen ägde rum, precis efter att ha granskat en restaurang och bestämt sig för att leta efter produkter.

Mink gick sedan in på damtoaletten på M-våningen, medan hennes pojkvän gick till en herrtoalett. Köpcentret var trångt vid den tiden, och det var en lång rad som rann ut från toaletterna, sa hon.

Den överlevande stod i kö utanför kvinnornas toalett när hon hörde ett högt ljud. Hon trodde först att en handtork på herrtoaletten exploderade, men när ett andra högt ljud uppstod började folk få panik och springa. Mink insåg snabbt att det inte bara var en explosion, utan snarare skott. Skrämmande nog träffade det fjärde skottet en burmesisk kvinna som hade stått framför kvinnornas toalett, vilket fick henne att kollapsa.

Den överlevande insåg direkt att det var en slumpmässig skottlossning, inte ett slagsmål, eftersom den burmesiska kvinnan, som hade stått där med henne, sannolikt inte var inblandad. Därför rusade hon in på damtoaletten. Samtidigt var hon bekymrad över sin pojkvän, som var på herrtoaletten. Efter att skotten inträffade sprang inte hennes pojkvän ut med alla andra.

Mink gick in på damtoaletten och låste dörren. Hon försökte ringa sin pojkvän och hennes pojkvän sa åt henne att vara tyst och lugn. Han nämnde att det förekom skottlossningar på herrtoaletten och att någon hade blivit skjuten.

Därefter återförenades Minks pojkvän med henne på toaletten efter att den beväpnade mannen gick långt ifrån dem. "I det ögonblicket tittade jag på min pojkvän och tänkte att det kan vara sista gången vi ses", sa den överlevande.

Hennes pojkvän berättade för thailändska medier att hans överlevnad kan bero på att han stod nära hörnet av toaletten, vilket gjorde det möjligt att förövaren inte lade märke till honom. Pojkvännen gömde sig också på toaletten och försökte vara så tyst som möjligt.

Pojkvännen tvingades dock hitta en ny tillflyktsort när han upptäckte en ryggsäck fylld med kulor i sitt gömställe. Eftersom han trodde att skytten kunde komma tillbaka för att hämta den, tog han ett snabbt beslut att springa för att gå med sin flickvän och andra överlevande på damtoaletten.

Paret sa att de hade turen att vara vid liv och kände sig ledsna när de fick veta att den burmesiska kvinnan och en annan kinesisk turist hade dött. Den kinesiska kvinnan identifierades som turist och mamma till två unga döttrar, den burmesiska kvinnan hade varit på en toalettpaus från sitt jobb i en leksaksaffär i köpcentret.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.