Thailändsk premiärminister funderar över att skärpa vapenkontrollen och expandera utländska marknader

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Regeringen intensifierar ansträngningarna för att ta itu med den utbredda frågan om skjutvapen i Thailand.

Premiärminister och finansminister Srettha Thavisin bad efter att ha rådgjort med olika myndigheter och diskuterat med vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul om ökad granskning på detta område.

För att påskynda marknadsexpansionen med utlandet har representanter för de thailändska ambassadörerna och utrikesministeriet bjudits in till diskussioner.

Regeringens talesperson Chai Watcharong avslöjade premiärministerns direktiv för ett påskyndat genomförande av ett "nödvarningssystem", särskilt för skjutvapenrelaterade incidenter. Direktivet betonar ett övergripande tillvägagångssätt, inklusive skärpta kontroll av imiterade skjutvapen. Det efterlyses ökade säkerhetsåtgärder på viktiga platser. Sådana direktiv kräver inte en kommitté som tillåter premiärministern att utöva omedelbar auktoritet och instruerar olika myndigheter att vidta åtgärder.

När det gäller utrikesfrågor har premiärministern uppmuntrat ambassadörer att vidta proaktiva åtgärder för att öppna utländska marknader.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.