UPPDATERING: Minivans körkort upphävt i ett år efter att ha dumpat ryska passagerare i Phuket

Phuket -

En illegal minivan taxichaufförs körkort kommer att dras in i ett år med poäng som dras av efter att han dumpat ryska passagerare mitt i ingenstans i Phuket för att försöka undvika en checkpoint som letar efter illegala taxichaufförer.

Vår tidigare historia:

En minivantaxichaufför fick böter på 5,000 XNUMX baht för att ha dumpat två ryska passagerare på en slumpmässig väg för att försöka undvika en poliskontroll i Phuket.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Phuket Land Transport Office (PLTO) Atcha Buajan berättade för Phuket Express att de kontaktar den oidentifierade minibussföraren för ytterligare förhör och utredning. Hans körkort kommer att dras in i ett år och han får inte köra minibuss på ett år. Poäng kommer också att dras från hans körkort.

Detta utöver att redan bötfällts med 5000 baht för händelsen som gick viralt på thailändska sociala medier.

Phuket brottsbekämpning uppgav att händelsen skadade turism och legitima taxichaufförer när de strandade ryska turisterna gick till sociala medier för att beskriva deras svåra situation och de resulterande videorna blev virala. Skadan för turistnäringen är anledningen till att beslutet togs för en så hård straff, sa PLTO.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.