Turister flockas till Maya Bay i Krabi efter återöppning

Krabi –

Många utländska och thailändska turister besöker Maya Bay i Krabi efter att den nyligen öppnades igen.

Våra tidigare berättelser:

Den berömda Maya Bay i Krabi stängs nu tillfälligt i två månader för miljöåtervinning.

Den berömda Maya Bay i Krabi öppnade igen för den första dagen för turism söndagen den 1 oktober, efter två månaders stängning för miljöåtervinning.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Hat Noppharat Thara Mu-Ko Phi Phi nationalpark, Ratchanok Paenoi, berättade för Phuket Express att många utländska och thailändska turister besöker Maya Bay. Nationalparken har dock begränsat antalet tillåtna besökare till 375 per en timme tur och retur. Efter en timme måste de 375 besökarna lämna viken för att låta andra grupper komma på besök. Besökare är tillåtna fram till 4:00 dagligen.

Simning är INTE tillåten på Maya Beach men snorkling och dykning är tillåtet på djupare vatten. Nationalparkens personal patrullerar runt viken av säkerhetsskäl. Besökare och resebåtsoperatörer uppmanas att strikt följa reglerna.

Ordföranden för Krabi Hotels Association, Wichupam Pukaoluan Srisanya, sa till Phuket Express att de tror att åtminstone en mängd på 80 procent fler turister kommer till Krabi under denna högsäsong jämfört med under Covid -19-utbrottet. Många rum på hotell är bokade. Dessutom kommer fler direktflyg från Dubai denna månad.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.