Thailands premiärminister föreslår nationellt nödvarningssystem för masskjutningar, katastrofer, etc.

FOTO: naewna

Nationellt —

Den thailändska premiärministern höll en diskussion med relevanta regeringstjänstemän för att påskynda en lösning på den aktuella stora incidenten som dominerar nyheterna, skjutningen i köpcentret Siam Paragon. Ett nationellt nödvarningssystem på en mobilapplikation diskuteras för närvarande för utveckling med samarbete från mobilnätsleverantörer.

Klockan 4:30, den 4 oktober 2023, höll Thailands premiärminister Srettha Thavisin en diskussion med ministeriet för digital ekonomi och samhälle, inrikesministern Anutin Charnvirakul och relevanta tjänstemän om köpcentrets incident. I Thailand säljs illegala skjutvapen i stor utsträckning digitalt, vare sig de är tomma vapen eller improviserade skjutvapen. Mr. Srettha betonade strikt förbud mot att köpa skjutvapen utan ordentliga rutiner och förhöjda säkerhetsåtgärder i trånga anläggningar.

Dessutom, skulle ministeriet för digital ekonomi och samhälle stänga av illegala webbplatser som säljer skjutvapen, vapen, farliga ämnen och andra farliga föremål utan tillstånd.
Ministeriet för digital ekonomi och samhälle avslöjade detaljer om ett föreslaget nödvarningssystem som skulle skicka meddelanden handla om en aktuell nödsituation för alla medborgare på mobilnätet. Varningsmeddelandena inkluderar terroristattacker, katastrofer, nödsituationer etc. National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) och relevanta myndigheter föreslog också en annan möjlig sätt att meddela via multipel nätverk: tv, sociala medieplattformar, etc.

De föreslagna nödvarningssystemen är fortfarande i diskussionsfaser men Thavisin lovade snabba åtgärder för att lugna allmänheten i kölvattnet av skotttragedin.

Samtidigt har rapporter om strängare säkerhetsåtgärder vid gallerior över hela landet rapporterats till TPN-media, inklusive åtgärder som väskakontroller och metalldetektorer som används för besökare.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.