Thailands premiärminister planerar att utöka pubarnas och barernas öppettider i turistområdena för att locka fler turister

FOTO: bangkoktoday

Nationellt —

Thailands premiärminister Srettha Thavisin siktar på att utöka öppettiderna för pubar och barer för att välkomna fler turister.

När han talade vid Thailand Economic Outlook 2024-konferensen som hölls av Nation Group den 4 oktober 2023, höll Mr. Srettha ett tal om att stärka ekonomin genom betydande förändringar. Hans mål är att bygga upp förtroende för utländska investerare och göra Thailand till en ännu mer tilltalande destination för internationella företag.

Mr. Srettha lyfte fram de framgångsrika investeringar som gjorts av stora multinationella företag som Microsoft, Tesla och Google. Han betonade att Thailand aktivt bör rikta internationella investeringar som en nyckel till ekonomisk tillväxt och arbeta för att anpassa sina BNP-mål.

Herr Srettha betonade i sin roll som thailändsk premiärminister att han också ivrigt skulle vara en säljare för att locka utländska investerare till Thailand. Thailand bör representera bra produkter på en global marknad med en princip om internationella standarder. Det är verkligen ett avgörande steg för att bygga upp förtroende för utländska investerare i Thailand.

När det gäller grön energi har den privata sektorn redan förverkligats väl och den thailändska regeringen är redo att förbättra Green Energy-protokollet i enlighet därmed. Det är dock nödvändigt att överväga att behålla både förbränningsfordon och elbilar grön energi rör sig.

När det gäller inhemsk turism skulle många regler och restriktioner för öppettider och stängningstider för nöjesdistrikt omprövas och hävas i enlighet med lokala åtgärder och utländska turister. Premiärministern uttalade att en universell stängningstid för hela landet, tekniskt sett midnatt till två på morgonen beroende på zon, inte är vettigt. Han sa också att det var löjligt att tro att alla arenor överensstämde med de nuvarande konservativa stängningstiderna, särskilt i turistområdena.

Premiärminister Srettha noterade att utländska turister ofta inte ens börjar sin kväll förrän klockan 10 eller 11 och att ha ställen nära kort senare var inte ett fast affärsbeslut. Han betonade att regeringen skulle titta på områden individuellt för att undvika att störa lokala invånare som sover, men turistberoende platser som Pattaya eller Phuket kommer sannolikt att få utökade öppettider.

Srettha sa också att att tillåta 24/7-operationer förmodligen inte var det rätta svaret men utökade nuvarande öppettider och att titta noga på underhållningszoner var och skulle också stoppa potentiell korruption av tjänstemän för att tillåta mötesplatser att hålla öppet senare.

Pattaya, Phuket och andra turistzoner har drivit på i längre timmar sedan gränserna öppnades helt efter Covid-19-krisen 2022, men avvisades ständigt av den tidigare regeringen på grund av farhågor om eventuell säkerhet eller rattfylleri.

För närvarande är lagliga stängningstider mellan midnatt och 2:4, beroende på nöjeszoner. De flesta företagare i Pattaya har visat stöd för en stängning klockan XNUMX som de anser skulle vara en bättre kompromiss och bättre för turister.

Det fanns dock ingen tidsram för förslaget om att förlänga stängningstiderna enligt lag. Herr Thavisin kommenterade inte heller om hans regering också skulle häva förbudet mot alkoholförsäljning mellan 2 och 5, vilket turistgrupper också har drivit på för att avbryta och ta bort under det senaste året.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.