Fyrtio försäljare på Surin Beach i Phuket protesterar mot guvernören och ber om ett utpekat försäljningsområde

Thalang –

Fyrtio lokala försäljare vid Surin Beach i Cherng Talay samlades i en fredlig, lugn protest för att överlämna ett brev till Phukets guvernör som bad om en utsedd försäljning området.

Den nye Phuket-guvernören Sophon Suwannarat började sin tjänst i början av denna månad efter att den tidigare Phuket-guvernören Naroong Woonciew gick i pension vid 60 års ålder.

På torsdagen (5 oktober) i Phuket Provincial Hall fick guvernör Sophon ett brev från Surin Beach-försäljare. I brevet står det att i mer än 20 år har lokalbefolkningen i Cherng Talay sålt varor på Surin Beach. Ibland tog Cherng Talay underdistriktets administrativa organisation in avgifter från säljare.

Under National Council for Peace and Order (NCPO) styre efter en militärkupp för åtta år sedan, revs försäljarstånd och lokalbefolkningen fick inte göra intrång på stranden. Men leverantörer behövde fortfarande försörja sig genom sina yrken, särskilt under Covid-19-krisen. Strandsängar, lokala massageapparater och försäljare fortsatte att göra sina jobb eftersom de inte hade andra yrken trots att de tekniskt bröt mot lagen.

Nyligen var det en grupp män som påstod sig vara från den thailändska operationskommandot för inre säkerhet: ISOC som kom till stranden. De hade inget att bevisa och visa vem de påstod att de var och de jagade enligt uppgift säljarna från stranden. De berättade för försäljarna att de kommer tillbaka igen på fredag ​​(6 oktoberth) för att ta bort alla strukturer och bås.

Försäljarna har bett om hjälp från provinsregeringen för att hitta en kompromiss som en lösning och för att låta dem utföra sina yrken på stranden eftersom det finns många turister på stranden som uppskattar deras tjänster, enligt dem. Leverantörerna förstod farhågorna kring intrång men hoppades att en lösning som gladde båda parter kunde hittas och har föreslagit ett utsett försäljningsområde.

Guvernören har ännu inte officiellt svarat på förslaget vid presstid.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.