Försvarsministeriet lägger ut policy för översvämningshantering och modern militär

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ett politiskt tillkännagivande från försvarsministeriet nyligen betonar behovet av att militära enheter förbereder översvämningsplaner för att hjälpa civila. Detta kom efter ett möte i försvarsrådet, som beskrev den årliga budgetpolitiken under försvarsministeriets jurisdiktion, som syftar till att effektivisera administrationen och säkerställa att ministeriet fungerar smidigt.

Ett viktigt fokus för politiken är att ta itu med översvämningssituationen. Ministeriet uppmanade alla militära enheter att ha planer på plats för att bekämpa potentiella översvämningar. Omedelbara åtgärder som evakuering av medborgare, utplacering av fältkök, tillhandahållande av hjälpmedel och fordon och återhämtning efter översvämning har understrukits.

Försvarspolitiken är uppdelad i allmänna och specifika segment. Den allmänna policyn är i linje med relaterade lagar, nationella strategier och regeringspolicyer för att leverera påtagliga resultat inom nationell säkerhet, departementsledning och militär utveckling. Den specifika politiken driver på för en snabb modernisering av militären, och betonar dess centrala roll i 21-talets statliga säkerhet och som en pålitlig enhet för allmänheten.

Centralt i försvarspolitiken är åtta primära fokusområden. Dessa inkluderar övergången till ett frivilligt militärt värnsystem samtidigt som man säkerställer optimala värnpliktssiffror; uppdatering av den militära strukturen för smidighet och moderna krav. Andra områden är omkalibrering av byråstrukturer under försvarsministeriet och modernisering av den militära utbildningsplanen.

Försvarsministern uppmanar alla enheter att anta denna ram och främja en enhetlig strategi för sina uppdrag.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.