UPPDATERING: Den thailändska polisen genomsöker huset till den 14-årige Siam Paragon-skytten, offer som ska behandlas under kungligt beskydd

Nationellt —

Den thailändska polisen genomsökte en bostad för den 14-årige skytten som var inblandad i masskjutningen vid Siam Paragon Mall i Bangkok den 3 oktober och hittade ett stort lager av kulor och en airsoft gun.

Först vår tidigare historia:

I en kritisk incident i Bangkoks Siam Paragon Mall har polisen gripit en 14-årig thailändsk pojke misstänkt för en skottlossning som resulterade i två dödsfall och lämnade minst fem andra skadade.

Nu till vår uppdatering:

Residenset är ett radhus med 2.5 våningar i Bang Khae Nuea-distriktet i Bang Khae-distriktet, Bangkok. Föremålen, som har beslagtagits som bevis av polisen, inkluderar:

 • sju förbrukade granathylsor av 22-kulor.
 • Tre 5.56 kaliber kulor
 • En .45 kaliber kula
 • Fem förbrukade skal av hagelgevär
 • Två förbrukade granathylsor av .357-kulor
 • Ett förbrukat hölje av 9 mm kaliber kula
 • 49 levande skott med 9 mm kaliberkulor
 • 1 silver BB Gun airsoftpistol.
 • 1 svart airsoft pistolmagasin
 • 1 ark skjutpapper (airsoft gun mål).

Som en del av den pågående utredningen upptäckte polisen att den misstänktes familj vanligtvis bor i en bostadsrätt belägen i Sathorn-området och besöker den misstänkte i bostaden endast en gång i månaden.

Den 14-årige skytten, vars namn fortsätter att hållas undan på grund av sin ålder, har identifierats som en elev inskriven på The Essence School, en privat institution i Bangkok. Efter händelsen släppte skolan ett uttalande där de uttrycker sina kondoleanser till de familjer som drabbats av tragedin, både när det gäller de som miste livet och de som ådrog sig skador. Dessutom har skolan begärt att allmänheten ska respektera integriteten för den beväpnade mannens familj.

Vid presstid har två personer bekräftats döda i skottlossningen: en kinesisk kvinna och en burmesisk kvinna. Ytterligare fem personer har skadats och ligger kvar på sjukhus. Deras identiteter har inte lämnats ut till pressen.

För att hjälpa de skadade meddelade premiärminister Srettha Thavisin att Deras kungliga majestäter kungen och drottningen av Thailand har tagit de skadade i skottlossningen under deras kungliga beskydd.

Srettha sa också att han pratade med den kinesiske ambassadören i Thailand Han Zhiqiang över telefon efter händelsen, eftersom en kinesisk medborgare dödades.

"Jag hade ett telefonsamtal med den kinesiska ambassadören. Han uttryckte sin uppskattning för den thailändska regeringens uppmärksamhet på de som påverkades av händelsen, såväl som för Deras Majestäts stöd för de skadade, säger Srettha.

Samtidigt avslöjade en inledande utredning av den unge beväpnade mannen att han verkade lida av schizofreni och inte tog medicin, säger polischefen Pol Gen Torsak Sukvimol. En grundlig mentalundersökning kommer att genomföras i dag och från och med presstid ser det ut att den misstänkte kommer att skickas till ett psykiatriskt sjukhus för vidare behandling innan förhören kan fortsätta.

Inledningsvis är det underförstått att skytten står inför fem anklagelser, som avslöjats av Pol Maj Gen Nakarin Sukontawit, befälhavaren för Metropolitan Police Division 6.

Dessa anklagelser inkluderar överlagt mord, försök till mord, olagligt innehav av ett skjutvapen, bärande av skjutvapen på allmän plats utan tillstånd och avlossning av skjutvapen offentligt utan tillstånd. Ytterligare åtal relaterade till de skjutvapen och ammunition som upptäcktes i hans bostad väntar.

Skytten överfördes från Pathum Wan-polisstationen till Central Juvenile and Family Court för rättsliga förfaranden. Med tanke på hans rapporterade mentala tillstånd har skytten inte kunnat ge ett sammanhängande uttalande både i natt och i morse, sa Pol Maj Gen Nakarin.

Polisen undersöker källan till skjutvapnet och kulorna, tillsammans med att identifiera den person som är ansvarig för eventuella ändringar som gjorts på skjutvapnet som användes i händelsen.

Oro har väckts i thailändska sociala medier att på grund av att den misstänkte är minderårig och enligt uppgift har psykiska problem, kanske han inte kommer att åtalas.

Enligt thailändsk lag, om ungdomsdomstolen och familjen finner att det inte finns några skäl för straff, kommer olika åtgärder att vidtas, inklusive:

 • Att ge en muntlig varning.
 • Tillfällig frigivning (med/utan borgen).
 • Skickar den misstänkte för att hållas på en lämplig institution som ett mentalsjukhus.
 • Att anförtro den misstänkte åt en individ eller organisation som domstolen anser lämpligt.

Men det är också underförstått att den misstänktes föräldrar potentiellt kan hållas ansvariga för sitt barns brott enligt avsnitt 429 i Civil and Commercial Code om de inte kan bevisa att de inte har något fel.

Många thailändska användare av sociala medier har liknat fallet till en skolskjutning som Ethan Crumbley begick i Amerika.

Crumbley, som var 15 år när han dödade 4 Michigan-studenter, är berättigad till livstids fängelse utan villkorlig frigivning, enligt Oakland County Circuit Courts domare Kwamé Rowe. Hans föräldrar, medan Crumbley väntar på straff, placeras också i fängelse för att invänta rättegång efter att ha åtalats för fyra fall av "ofrivilligt dråp".

The Crumbleys är de första föräldrarna i Amerika som anklagas för en skolskjutning efter att åklagare sa att de ignorerade sin sons tecken på våld och psykisk ohälsa.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.