Open Thailand Safely Campaign vinner pris

PRESSMEDDELANDE:

Khiri Travels varumärkesdirektör, Marsha Niemeijer, tog emot Changemaker-priset på scenen vid konferensen Web in Travel (WiT) i Singapore, 3 oktober.

Kommunikationskampanjen #OpenThailandSafely av Khiri Travel och partners har vunnit 2023 års WiT Travel Changemakers Award i kategorin Local Community Engagement.

Kampanjen lanserades i mars 2021 för att säkert återöppna Thailand för besökare efter att dess turismekonomi hade decimerats av de facto-stängningen av internationella resor på grund av Covid-19.

OpenThailandSafely lanserades i början av 2021 när vaccinutrullningen tog fart och turismekonomier som Maldiverna och Grekland öppnade igen. Den centrala tanken var att tillåta vaccinerade turister tillbaka till Thailand utan att utsätta dem för karantän. 

Kampanjen, skapad av Khiri Travel i Thailand och stödd av 60 reseföretag och organisationer som Minor Group, Asian Trails, Capella Hotels och SKAL International, fick 12,323 XNUMX stödjande onlineundertecknare. En petition skickades till den thailändska premiärministern, ministern för turism och guvernören för Thailands turistmyndighet av kampanjpartnern William Heinecke, VD och grundare av Minor Hotels.

#OpenThailandSafely genererade en enorm mängd rubriker och nyhetsartiklar i media och sociala medier i Thailand och runt om i världen.

Den thailändska regeringen tillkännagav återöppningen av Phuket från 1 juli 2021 och andra thailändska regioner från 1 oktober 2021.

"Vi hävdar inte nödvändigtvis att Open Thailand Safely hade en direkt inverkan", säger Willem Niemeijer, VD för Khiri Travel. "Men vi tror att vår var en djärv och nödvändig röst. Det talade för hundratusentals anställda som var för blyga eller rädda för att säga ifrån. Öppna Thailand Safely talade upp för en bransch och dess folk som var sidoskada.”

När kampanjen lanserades hade Thailands inkommande turism Inkommande turism för helåret 2020 sjunkit till 6.7 miljoner besökare, en minskning från 39.7 miljoner 2019. Uppskattningsvis två till fyra miljoner thailändare hade gjorts arbetslösa inom turistsektorn.

Förutom direkta ekonomiska effekter som personliga skulder, påverkade de negativa effekterna utbildning, psykiskt välbefinnande och familjerelationer. Dessutom gick välgörenhetsorganisationer och stiftelser som elefantläger, vilda djurrehabiliteringscenter och de som stödjer människor med särskilda behov i svåra svårigheter eller stängdes på grund av att turismekonomin kollapsade.

William Heinecke, ordförande för Minor International, och en viktig anhängare av återöppningskampanjen, sa: "Open Thailand Safely förde turistsektorn samman. Det argumenterade för att gränserna skulle öppnas igen för att hjälpa miljontals thailändare. Det förberedde landet för den framgångsrika återhämtning som det nu upplever.”

Luzi Matzig, ordförande och grundare av Asian Trails, tillade: "Open Thailand Safely var en modig och ansvarsfull kampanj. Det gällde ett proportionerligt och informerat svar på en utmaning utan motstycke.” 

Khiri Travels varumärkesdirektör, Marsha Niemeijer, tog emot Changemaker-priset på scen den 3 oktober på konferensen Web in Travel (WiT) i Singapore. 

Information om priserna och domarpanelen finns online här.. En arkiverad version av kampanjens webbplats för Open Thailand Safely är tillgänglig här..

Idag indikerar hashtaggen #OpenThailandSafely sociala medier fortfarande nivån av intresse, debatt och mediabevakning som kampanjen skapade 2021.

Khiri Travels mångåriga PR- och kommunikationspartner för Open Thailand Safely-kampanjen var ScottAsia Communications.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.