Chiang Mais flygplats förlänger drifttiderna till 24 timmar om dygnet

Chiang Mai -

Direktören för Chiang Mais flygplats välkomnar turister med 24-timmarsflyg som gäller i november 2023.

Den 3 oktober 2023 uppdaterade Ronakorn Chlermsanyakorn, chefen för Chiang Mais flygplats, allmänheten om utökade öppettider för Chiang Mais internationella flygplats till 24-timmarsdrift som träder i kraft den 1 november 2023. Men för att associera till aktuella turistpolicyer från den thailändska regeringen, Ronakorn samlar för närvarande information från relevanta tjänstemän för att ansöka om 24-timmars operation tillfälligt till Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT). CAAT kommer att överväga detaljerna och utfärda ett godkännande i slutet av oktober 2023.

FOTO: chiangmainews

Samtidigt förbereder Chiang Mai International Airport sin 24-timmarsdrift permanent till CAAT. Även om det kommer att gynna turismaspekter genom ett ökande antal flyg från 24-timmarsdriften, kommer Chiang Mais flygplatsoperatörer att ta hänsyn till lokalbefolkningen som bor nära anläggningen på grund av höga ljud på natten.

Ronakorn kommer att diskutera med flygbolag och relevanta tjänstemän för att planera flygningarna på lämpligt sätt.

"Under det sista kvartalet i år, högsäsongen i Thailand, kommer det att ske en ökning av antalet internationella flygningar med 30 % mycket av detta pga ett visumbefrielseprogram för kinesiska och kazakiska turister som började den 25 september 2023,” Ronakorn avslutats.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/