Den thailändska regeringen slår ner på kraftfulla figurer, stärker den allmänna säkerheten

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Administrationen avslöjade viktiga initiativ som fastställts av premiärminister och finansminister Srettha Thavisin.

Biträdande regeringens talesperson Karom Phonphonklang uppgav att regeringen betonar lagliga och rättvisa åtgärder mot mäktiga personer, värna om medborgerliga friheter och skydda allmänheten från sådana personer som använder sin makt på ett olagligt sätt.

Dessa åtgärder syftar till att upprätthålla social, ekonomisk och politisk stabilitet. Premiärministern beskrev tre nyckeldirektiv för räkenskapsåret 2024, som inkluderar:

1. Korrekt förvaltning av mäktiga figurer

2. Belöna meddelare

3. Skydda vittnen

Karom uppgav vidare att vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul har instruerat tjänstemän att upprätthålla social ordning genom att slå ner på inflytelserika grupper som missbrukar sin makt.

Fokus har också lagts på att effektivisera den administrativa verksamheten och prioritera den allmänna säkerheten. Han uppmanar provinsadministratörer att snabbt vidta åtgärder mot samhällsledare som skrämmer eller skadar medborgare och bryter mot lagen.

De senaste uppgifterna visar att cirka 600-700 personer finns på inrikesministeriets lista över inflytelserika personer. Ett möte är planerat till den 3 oktober för att diskutera ytterligare åtgärder.

Regeringen identifierar 16 typer av aktiviteter som kvalificerar en individ som en inflytelserik person. Dessa sträcker sig från otillåten utlåning av pengar till att vara involverad i narkotikarelaterade aktiviteter.

Karom uppmanar allmänheten att rapportera alla sådana aktiviteter till myndigheterna via olika hotlines, inklusive 1195 och 1599, såväl som till lokala "Damrontham"-center i hela landet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.