Inrikesministeriet undersöker översvämningssituationen och katastrofinsatser

PRESSMEDDELANDE:

Ett nyckelmöte, ledd av Thailands inrikesministerium, fokuserade på utvärdering av nuvarande översvämningssituationer och katastrofhjälp.

I evenemanget deltog vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul, vice inrikesminister Kriang Kalpthanin och ständige inrikessekreteraren Suttipong Juljarern, tillsammans med olika provinschefer och tjänstemän.

 

Två huvudfrågor fyllde dagordningen: en översikt över väderprognoser och en bedömning av översvämningsförhållanden. Två fokuspunkter lyftes fram—1) Övervakning av vädermönster och utfärdande av översvämningsvarningar; 2) Spåra översvämningsförhållanden och tillhandahålla hjälp i sju provinser, nämligen Phrae, Lampang, Sukhothai, Chainat, Ayutthaya, Kalasin och Ubon Ratchathani.

Minister Anutin kommenterade att plötsliga översvämningar nyligen har påverkat de norra och nordöstra delarna av Thailand. Direktiv har utfärdats av premiärministern för omedelbart ingripande och fullskalig hjälp till de drabbade invånarna. Han tillade att även om regeringen kan hantera sådana katastrofer och begränsa skadan, kräver oförutsägbarheten i nederbörd och vattennivåer ett mer förebyggande tillvägagångssätt än att enbart ge lindring.

Slutligen bekräftade minister Anutin ministeriets beredskap att hantera olika katastrofer, med hänvisning till rättsliga ramar och delegerade befogenheter till provinsguvernörer. I fall av omedelbar nödvändighet har dessa guvernörer befogenhet att förklara sina regioner som katastrofområden, vilket underlättar effektiv samordning och förvaltning. Ministeriet är fullt engagerat i att stödja provinsiella myndigheter i dessa ansträngningar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.