Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Cyberpolisen söker i Top Cop's House och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 25 september 2023, till söndagen den 1 oktober 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thai cyberpolis och en kommandoenhet genomsökte ett hus som ägs av den biträdande nationella polischefen, Pol. General Surachate Hakparn, ofta kallad i thailändska medier med sitt smeknamn som "Big Joke", på måndagsmorgonen den 25 september, efter att de upptäckt en påstådd koppling mellan honom och en onlinespelsring.

Den 25 september 2023, Pol. Generallöjtnant Voravat Watnakhonbancha, kommissionär för Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), avslöjade ett avslöjande efter husrannsakan av den biträdande nationella polischefen Pols bostad. General Surachate Hakparn.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin tillsatte en oberoende utredningskommitté om pol. General Surachate, även känd som "Big Joke", Hakparns husrannsakan av annan polis.

Biträdande rikspolischef Pol Gen Surachate "Big Joke" Hakparn lämnade in ett klagomål till brottmålsdomstolen tisdagen den 26 september, för att söka rättvisa angående polisens husrannsakan av hans bostäder.

Än så länge har inga bevis hittats för att Hakparn har kopplingar till illegal verksamhet. Hakparn driver nu på för en ytterligare utredning av varför tillslaget skedde och om det var politiskt motiverat mot honom eller för att skada hans rykte.

2. Thailands premiärminister, Srettha Thavisin, välkomnade den första kinesiska flygningen under initiativet för viseringsundantag på måndagsmorgonen den 25 september.

Sittiwat Chewaratanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents (ATTA), uppgav att även om det finns ett första visumbefrielse så ökade inte bokningen av resor till Thailand ytterligare på grund av reseverksamhet som tidigare hade bokats före visum befrielse.

Den 30 september 2023 uppgav Thanakorn Wangboonkongchana, vice ledare för United Thai Nation Party, att antalet utländska turister som besökte Thailand från 1 januari till 24 september 2023 var betydande.

Särskilt kinesiska turistbesökare har ökat från cirka 5,000 18,000 per dag till cirka XNUMX XNUMX idag, rapporterade thailändska medier.

3. Den 25 september 2023 vann Panipak Wongpattanakit, en thailändsk Taekwondo-stjärna, dramatiskt sista omgången mot den kinesiska motståndaren Guo Qing, med poängen 2-1: 7-6, 1-2, 12-9 vid Asian Games i Hangzhou i Kina. .

Thailand säkrade sin andra guldmedalj i Taekwondo med en grym seger från Mr. Banlung Tubtimdang, en stigande Taekwondo-stjärna känd som "Yu", vid Asian Games i Hangzhou.

Grattis till alla medaljtagare vid Asian Games!

4. Polisgeneral Torsak Sukvimol har officiellt utsetts till den 14:e generalkommissarien för den kungliga thailändska polisen.

Polisgeneral Torsak var en av fyra kandidater som inkluderade vice generalpolisgeneral Surachate Hakparn. General Surachate gick dock inte med i mötet och tog personlig ledighet.

5. Kraftiga regn fick ett snabbtåg att spåra ur från en översvämning på väg till Kaeng Luang-Ban Pin-stationen i Phrae-provinsen. Ett fåtal passagerare fick lindriga skador och många tåg ställdes in.

Som ett resultat av incidenten har flera tågtjänster tillfälligt stoppats i Phrae-området.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.