Thailand kommer att möta kraftigt regn denna vecka

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Statliga myndigheter har utfärdat varningar om det förväntade kraftiga nederbörden och stigande vattennivåer under den första veckan i oktober. Meteorologiska avdelningen har specifikt lyft fram regioner i norr, nordost och söder som områden som kommer att drabbas av kraftiga regn.

Från tisdag till lördag väntas kraftiga skyfall i nedre nordost, nedre centralslätten, öster och söder. Som ett resultat av detta har Department of Disaster Prevention and Mitigation varnat invånare som bor nära vattendrag i 11 provinser inom Chao Phraya-flodbassängen att vara vaksamma, eftersom vattennivåerna kan börja stiga redan på måndag.

Varningen sträcker sig till invånare i Ang Thong, Ayutthaya, Bangkok, Chai Nat, Lop Buri, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Sing Buri, Suphan Buri och Uthai Thani. I vissa låglänta områden i Ang Thong och Ayutthaya kan vattennivån stiga med 1.00-1.50 meter.

Avdelningen har tillskrivit dessa förhållanden till inflödet av vatten som strömmar från norr, med kraftiga regn som förväntas i nordost, centralslätten och söder under hela veckan.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.