Thailands premiärminister oroar sig för översvämningar i Sukhothai

Sukhothai –

Premiärminister Srettha Thavisin är mest oroad över översvämningarna i Sukhothai, som ligger i den nedre norra delen av Thailand.

Vår tidigare historia:

Den thailändska ministern för jordbruk och kooperativ besökte översvämmade områden i provinserna Lampang, Phrae och Sukhothai för att hjälpa lokalbefolkningen med katastrofhjälpspaket.

Nu till uppdateringen:

Premiärminister Srettha övervakade översvämningssituationen på söndagskvällen (1 oktoberst) vid Royal Irrigation Department i Sam Sen, Bangkok tillsammans med andra relevanta tjänstemän.

Premiärminister Srettha sa till thailändska medier: "Översvämningarna i Phrae, Lampang och Ubon Ratchathani har minskat men flera hus har skadats. Lokala invånare lider av översvämningen tre dagar i rad. Vi är oroliga för dem. De måste uppmuntras att slåss under denna tuffa situation.”

"Sukhothai är den provins som oroar mest när det gäller översvämningar. Området får översvämningsvatten som rinner från Phrae till vissa jordbruksområden och vissa i städer.”

– Vi måste förbereda oss på fler översvämningar för att inte förvärra situationen. Vi måste lösa rätt problem och hålla oss uppdaterade. Om någon har det svårt, vänligen meddela oss direkt via ditt lokala nödnummer.” Statsministern fortsatte.

”Vi är oroliga för jordbruket och industrin också. Fler investerare kommer till Thailand. Om vi ​​inte har tillräckligt med vattentäkter blir det mycket mer skador. Snälla fokusera på den här frågan också." Statsministern avslutade.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.