Thailands handelsminister räddar priserna på några större produkter i oktober

Nationellt —

Den thailändska handelsministern har lovat att sänka priserna på flera dagliga produkter i oktober 2023 för att lindra levnadskostnaderna.

Minister Phumtham Wechayachai sa att prissänkningen kommer att inledas den 2 oktober och kommer att gälla i hela landet.

Han sa att han redan begärt samarbete för att uppnå åtgärden med den thailändska handelskammaren, Federation of Thai Industries, Thai Bankers' Association, Thai Shipowners' Association och Thai Retailers Association.

Syftet är att ytterligare minska levnadskostnaderna för allmänheten efter regeringens tidigare sänkning av elräkningar och dieselpriser.

Flytten kommer att genomföras på olika sätt som att organisera en nationell mässa för rabatterade produkter, lansera mobila butiker med blå flagg, öppna lågprisbutiker och sänka priserna på varor som säljs i varuhus, moderna butiker, lokala marknader och närbutiker, sade Phumtham.

De slutliga detaljerna om vilka produkter som kommer att få en reduktion kommer också att släppas den 2 oktober, men initiala rapporter tyder på att det kommer att finnas ett 20-tal dagliga produkter på listan.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/