Phuket spårvagnsprojekt förväntas starta om cirka två år

Phuket —

Den thailändska transportministern lovade att få spårvagnar att hända i Phuket City. Projektet kommer dock att ske efter att ett pågående byggprojekt för utbyggnad av vägen har slutförts som kommer att ta cirka två år till.

Den 30 september 2023 sade Suriya Juangroongruangkit, transportminister, för allmänheten att Phuket-provinsen är i behov av ett masstransportsystem för bekvämlighet. Thailands Mass Rapid Transit Authority (MRTA) presenterade en rapport om ett aktuellt studieprojekt om utvecklingen av ett masstransportsystem för Phuket City, Tha Nun Railway Station – Phuket Airport – Chalong Intersection, ett totalt avstånd på 58.5 km, värt hundratals på miljoner baht.

För närvarande har Phuket City trafikstockningar och pågående byggarbeten för utbyggnad av vägar, särskilt på Highway 402. Av denna anledning är ett byggprojekt för lätta järnvägar, eller spårvagn, för närvarande på is i två år till för att först slutföra byggandet av vägutbyggnaden .

Dessutom nämnde Mr. Suriya också en policy för transportpriser som borde vara överkomliga för lokalbefolkningen. När det gäller den nya transportvägen på Tha Nun Railway Station – Phuket Airport – Chalong Intersection, kommer den att gynna både turister som reser från Phuket International Airport och Phuket lokalbefolkningen.

Inledningsvis är biljettpriserna satta till 20 baht för hela linjen från Muang Mai Station - Chalong Station och kommer att debiteras en avgift på 30-50 baht från flygplatsen beroende på inflationstakten i framtiden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.