Diskussioner fortsätter om ubåtsmotorer

FOTO: Thailändska ubåtar

PRESSMEDDELANDE:

En kvardröjande debatt om valet av motorer för Thailands nya ubåtsflotta fortsätter att vara föremål för intensiva diskussioner på regeringsnivå.

 

Försvarsminister Sutin Klungsang avslöjade att den kungliga thailändska marinen ännu inte har lämnat in ett officiellt brev, undertecknat av marinens överbefälhavare, till försvarsministeriet.

 

Brevet skulle begära användning av kinesiska motorer som ersättning för de ursprungligen planerade tyska motorerna. Minister Sutin noterade att tills dokumentet tas emot kommer frågan inte att placeras på regeringsmötets dagordning, och tillade att han ännu inte har rådfrågat premiärministern om saken.

 

Samtidigt sa vice premiärminister och utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara att samtalen med tyska tjänstemän inte har gått vidare till detaljerade förhandlingar.

 

Han förklarade att den tyska sidan för närvarande utvärderar situationen och att fler diskussioner skulle krävas. Denna fråga förväntas också vara en samlingspunkt under premiärministerns planerade besök i Folkrepubliken Kina nästa månad.

Resan utgör ett värdefullt tillfälle att ytterligare diskutera och eventuellt lösa denna långvariga fråga.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.