Thailands premiärminister anländer till Phuket för att följa upp stora transportprojekt

Phuket -

Den thailändska premiärministern Srettha Thavisin anlände till Phuket fredagen den 29 septemberth) för att följa upp utvecklingen av flygplatser i Andaman-provinserna och stora transportprojekt i Phuket.

Regeringens talesman Chai Watcharong berättade för pressen;

Utvecklingen av flygplatser på Andamankusten är:

  1. Utvecklingsprojektet för Phukets internationella flygplats fas 2 expansion med en budget på 5.8 miljarder baht.
  2. Utvecklingsprojektet för Krabis internationella flygplats med en budget på 2.7 miljarder baht.
  3. Byggprojektet för Phang Nga International Airport eller Andaman International Airport med en budget på 80 miljarder baht.

Stora transportprojekt är:

  1. Speciella vägbyggnadsprojekt är Patong-tunneln på 3.98 kilometer och Mueang Mai – Koh Kaew- Kathu Expressway på 30.26 kilometer.
  2. Utbyggnadsprojekt för huvudvägar.

Premiärminister Srettha noterade, "Phuket är en modellprovins för att öka ekonomin med sina unika erbjudanden. Phuket förbinder klusterprovinser (Phang Nga och Krabi). Resenärer till Phuket är också ofta på väg till dessa destinationer. Phuket är en av världens främsta turiststäder som inte får stanna för att utvecklas och expandera.”

Relaterade artiklar:

Thailands nya premiärminister Srettha Thavisin besökte Phuket för att diskutera en förlängning av Phukets internationella flygplats och turismutveckling.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte Bangla Road i Patong. Anledningen till att besöka Phuket var att det var huvudporten, enligt Mr Thavisin, till landets internationella turisminkomst.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.