THEOS-2 Satellite Set för lansering den 7 oktober

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailands andra jordobservationssatellit, känd som THEOS-2, kommer att skjutas upp i omloppsbana den 7 oktober, enligt minister för forskning och innovation för högre utbildning Supamas Isarabhakdi.

Lanseringen är en betydande milstolpe för landets rymdteknik och innovationsutveckling. Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) har övervakat projektet på 7.8 miljarder baht sedan 2019.

THEOS-2 har högupplösta avbildningsmöjligheter som kan upptäcka objekt på jorden så små som 50 centimeter i skala. Satellitens data kommer att vara avgörande inom olika områden, inklusive jordbruksutveckling, katastrofhantering och hantering av koldioxidkrediter.

THEOS-2:s lansering markerar också 15 år av samarbete mellan Thailand och Airbus, som kombinerar banbrytande rymdteknik med GISTDAs expertis.

GISTDA har också planer på att skjuta upp Thailands första inhemskt producerade lågjordssatellit, THEOS-2A, nästa år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.