Thailand har en ny polisgeneral

Thailand -

Polisgeneral Torsak Sukvimol har officiellt utsetts till den 14:e generalkommissarien för den kungliga thailändska polisen.

Ett möte hölls onsdagen den 27 septemberth) och leddes av premiärminister Srettha Thavisin och den thailändska poliskommissionen. De valde officiellt polisgeneral Torsak Sukvimol till den 14:e generalkommissarien för Royal Thai Police (RTP).

General Torsak var biträdande poliskommissarie och är nu 59 år gammal. Han kommer att tjäna sin nya tjänst som generalkommissionär i endast ett år eftersom han kommer att gå i pension nästa år vid 60 års ålder.

Polisgeneral Torsak var en av fyra kandidater som inkluderade vice generalpolisgeneral Surachate Hakparn. General Surachate var dock inte med i mötet och tog personlig ledighet efter att ha varit i nyheterna i flera dagar angående en polisrazzia mot hans egen bostad. (se nedan)

En del politiker och nätanvändare har bett statsministern om en utförlig förklaring till varför Torsak valdes, som var den lägsta kandidaten sett till poliserfarenhet, av de fyra, men en kom inte direkt.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Relaterade artiklar:

Thai cyberpolis och en kommandoenhet genomsökte ett hus som ägs av den biträdande nationella polischefen, Pol. General Surachate Hakparn, ofta kallad i thailändska medier med sitt smeknamn som "Big Joke", på måndagsmorgonen den 25 september, efter att de upptäckt en påstådd koppling mellan honom och en onlinespelsring.

Den 25 september 2023, Pol. Generallöjtnant Voravat Watnakhonbancha, kommissionär för Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), avslöjade ett avslöjande efter husrannsakan av den biträdande nationella polischefen Pols bostad. General Surachate Hakparn.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin tillsatte en oberoende utredningskommitté om pol. General Surachate, även känd som "Big Joke", Hakparns husrannsakan av annan polis.

Biträdande rikspolischef Pol Gen Surachate "Big Joke" Hakparn lämnade in ett klagomål till brottmålsdomstolen tisdagen den 26 september, för att söka rättvisa angående polisens husrannsakan av hans bostäder.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/