Rysk man drunknar på Phuket Beach

Phuket -

En rysk man drunknade medan två andra ryssar räddades från att drunkna på en strand i Thalang.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (28 septemberth) de underrättades om incidenten vid Bang Tao Beach i Cherng Talay.

De och Phuket Express anlände till stranden för att hitta två ryssar som hade räddats ur havet. De fördes till ett närliggande sjukhus.

En annan ryss, som senare öppet identifierades av Phukets turistpolis som Abdulganiev Marat, 34, drogs ut längre till havet av vågor under räddningen. Han drogs senare tillbaka till stranden framgångsrikt av räddningsteam men tragiskt nog dödförklarades han senare.

Badvakter på stranden berättade för Phuket Express att de tre ryssarna simmade innan de började kämpa i starka vågor. Barmhärtiga samariter i närheten räddade två av dem medan den andra mannen förblev försvunnen. De ringde efter hjälp innan badvakter åkte ut på en vattenskoter. Marat hittades senare med framsidan nedåt i havet 200 meter från stranden.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.