Premiärminister skänker lön till välgörenhetsorganisationer

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ett nytt initiativ har tillkännagivits för att donera premiärministerns månadslön och mötesersättningar till olika välgörenhetsstiftelser. Fokus kommer att ligga på organisationer som hjälper utsatta människor.

Premiärminister och finansminister Srettha Thavisin betonade att detta är ett personligt beslut som fattas efter skatteavdrag och har inte för avsikt att pressa andra att följa efter.

Juridiska aspekter av donationerna, särskilt de som överstiger 3,000 XNUMX baht, är för närvarande under översyn.

Regeringens talesperson Chai Watcharong uppgav att ett specialiserat team kommer att fastställa kriterier för att välja mottagarorganisationer. Den första stiftelsen som drar nytta av detta initiativ kommer att vara Foundation for Children, som syftar till att tillhandahålla grundläggande behov och välfärd till barn för deras lämpliga utveckling.

Den totala månadsinkomsten för rollerna som premiärminister och finansminister är 125,590 75,590 baht. Detta belopp är uppdelat i en lön på 50,000 XNUMX Baht och en ersättning på XNUMX XNUMX Baht.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.