Phukets förvandling till regionalt turismnav föreslås

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ett förslag på 148 miljarder baht förväntas lämnas in till regeringen av transportministeriet för att uppgradera infrastrukturen i Phuket-provinsen. Detta kommer att innefatta att bygga en andra flygplats för att öka turismen i regionen.

Transportminister Suriya Juangroongruangkit har avslöjat att ministeriet planerar att föreslå sju infrastrukturprojekt på totalt 148 miljarder baht för att omvandla provinsen till ett regionalt turistnav. Dessa projekt kommer att förbättra land- och lufttransporter samt stärka stadens övergripande potential för investeringar, ekonomi och säkerhet.

Dessa projekt inkluderar byggandet av nya motorvägar, ytterligare motorvägsförlängningar och framför allt byggandet av en andra flygplats för öprovinsen.

Enligt Suriya förväntas budgeten betalas ut under räkenskapsåret 2024 och några av projekten, särskilt uppgraderingar av motorvägar för att underlätta transporter för lokalbefolkningen och turister, bör vara klara 2026.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.