Thailändsk turism ser en potentiell ökning av kinesiska turister trots en långsam start på det ursprungliga viseringsbefrielseprogrammet

Nationella -

Sittiwat Chewaratanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents (ATTA), uppgav att även om det finns ett första visumbefrielse så ökade inte bokningen av resor till Thailand ytterligare på grund av reseverksamhet som tidigare hade bokats före visum befrielse.

Sittiwat gav också en insikt om att det i slutet av 2023 inte är förutsägbart huruvida antalet kinesiska turister kommer att nå kvoten på 5 miljoner eller inte eftersom 2.8 miljoner av dem, både ansökta om visum och undantagna, endast registreras för närvarande . Men i november kan säsongsbetonade kinesiska turister komma att öka i antal eftersom det kommer att bli vinter i Kina och populära thailändska festivaler äger rum som Loy Krathong-festivalen och Pattayas populära fyrverkerifestival.

Marisa Sukosol Nunpakdee, ordförande för Thai Hotels Association (THA), sa att p.g.a. Undantag från visum, det finns ett ökande antal hotell som bokas med mer än 10-20 % över regioner i Thailand, mestadels Bangkok.

På senare tid tenderar kinesiska turister att välja kulturturism, deras huvudsakliga motivation är att lära sig, upptäcka, uppleva och konsumera de påtagliga och immateriella kulturella attraktionerna, och de påverkas mycket av sociala medier.

Mrs Marisa och Mr Han Zhiqiang, ambassadör för den kinesiska ambassaden i Bangkok, diskuterade om ett uppskattat antal kinesiska turister som reser utomlands mer än 100 miljoner i slutet av 2023. Under de senaste åtta månaderna har mer än 40 miljoner kinesiska turister redan rest utomlands. Om thailändska flygbolag skulle kunna öka antalet flygningar fram till slutet av året, finns det en möjlighet att kvoten av thailändska besökare från Chins kan överstiga 5 miljoner.

Även om Thailand dramatiskt har minskat kraven för kinesiska besökare att besöka, är vissa processer i Kina fortfarande svåra efter Covid-eran och thailändska turisttjänstemän fortsätter att arbeta med sina kinesiska motsvarigheter för att försöka effektivisera dessa processer och göra saker så enkelt som möjligt för kinesiska turister att komma till Thailand.

Pattaya News gjorde nyligen en video som diskuterade kinesisk turism till Thailand på djupet här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.