Thai Top Cop kräver rättvisa från domstolen över husrannsakningsorder

Nationellt —

Biträdande rikspolischef Pol Gen Surachate "Big Joke" Hakparn lämnade in ett klagomål till brottmålsdomstolen tisdagen den 26 september, för att söka rättvisa angående polisens husrannsakan av hans bostäder.

Pol General Surachate sa till thailändska medier att husrannsakan av hans bostäder i Bangkok var olämplig eftersom den döljde det faktum för domstolen att han ockuperade de fem husen. Han klagade också över den påstådda överdrivna användningen av en kommandoenhet med mörkerseende under dagtid och kraftfulla gevär under sökoperationen, och sa att det skadade hans rykte.

Cyberbrottspolisen slog till hus av Pol Gen Surachate, den biträdande rikspolischefen, måndagen den 25 september, efter att en husrannsakningsorder utfärdats om att några av de åkande påstås ha varit inblandade i onlinespelverksamhet.

De boende var Pol Gen Surachates underordnade, varav åtta greps och släpptes därefter mot borgen med en borgen på 100,000 XNUMX baht vardera. De och Pol Gen Surachate har förnekat alla anklagelser hittills, och den senare sa att anklagelsen var ett försök att misskreditera honom eftersom han löste många stora fall som involverade inflytelserika personer.

"Om domstolen hade vetat att de är mina hus skulle den ha agerat rättvist, eftersom jag inte står inför åtal", sa Pol Gen Surachate till reportrar vid domstolen.

Han framförde också misstankar om att om domstolen hade känt till att arresteringsorderna riktade sig till poliser, skulle den ha utfärdat kallelser istället för arresteringsorder. Detta beror på att poliser är regeringstjänstemän vars vistelseort är klart, och de skulle vanligtvis inte försöka fly, sa han.

Pol Gen Surachate avslöjade att husen som genomsöktes inte ens ägdes av honom utan hans far och hans nära släkting som är en affärsman i Udon Thani-provinsen.

Han upprepade sin oskuld genom att uppge att han inte var inblandad i någon spelverksamhet. Han påpekade att även om hans underordnade hade kopplingar till sådana operationer, så var det deras personliga angelägenhet och hade ingenting med honom att göra.

När det gäller en video där han sjunger med "Minnie", den påstådda ägaren till en stor spelwebbplats, som cirkulerar på internet, sa Pol Gen Surachate att han inte kände kvinnan. Han förklarade att hon hade bjudits in till en fest för hans underordnade av dem förra året, och hon kontaktade honom bara för en sång.

Premiärminister Srettha Thavisin beordrade nyligen att inrätta en faktakommitté att utreda ärendet.

Samtidigt har mötet för att utse Thailands nya nationella polischef skjutits upp idag, den 27 september. Pol Gen Roy Ingkhapairoj utses som tillförordnad chef eventuellt tills utredningen av spelverksamheten är klar.

Pol Gen Surachate är bland de fyra kandidaterna för rollen, även om han förnekade det.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.