Thailands premiärminister inrättar en kommitté för att undersöka razzia mot de bästa thailändska polisernas hem

Nationella -

Thailands premiärminister Srettha Thavisin tillsatte en oberoende utredningskommitté om pol. General Surachate, även känd som "Big Joke", Hakparns husrannsakan av annan polis.

Den 25 september 2023, Pol. Generallöjtnant Achayon Kraithong, talesman för den kungliga thailändska polisen, avslöjade att Pol. Generallöjtnant Damrongsak Kittiprapatt, generalkommissionären för den kungliga thailändska polisen, träffade premiärministern på kvällen för att presentera aktuell information om den kommande konferensen för Office of Police Commission som ska hållas den 27 september kl. 1 på Rikspoliskontoret.

På denna konferens kommer de att diskutera olika agendapunkter, bland annat utnämningen av en ny rikspolischef.

”På den första rapporten om fallet där poliser verkställde en husrannsakan i Big Jokes bostad i Bangkok, har statsministern tillsatt en oberoende utredningskommitté för att ytterligare utreda fakta i ärendet. Kommittén kommer helt och hållet att bestå av oberoende medlemmar för att säkerställa transparens och rättvisa, säger Pol. Generallöjtnant Achayon.

Utredningen kommer att avgöra om husrannsakan var laglig samt under vilka omständigheter husrannsakan utfärdades. Surachate har sagt att sökningen var ett försök att misskreditera honom och att han inte har några band till några illegala webbsidor för hasardspel online. Han sa också att husrannsakan inte genomfördes korrekt från en rättslig process och att tjänstemän inte visste att de inspekterade hans hem.

Inga bevis på brott från Hakparns sida hittades vid husrannsakan.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/