Pensionärt belgiskt par hittades döda i Phukets hem

Phuket -

Ett äldre pensionerat belgiskt par hittades döda i ett hus i Thalang, Phuket på morgonen den 26 september 2023 runt 8:20

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de underrättades från en svärdotter, Jongjit, 62, att ett utländskt par hittades döda i ett hus i Pa Klok.

Polisen anlände till huset för att hitta kroppen av en man som bara identifierades som Mr. Florent, 85. Han hittades hängande i ett badrum. Fru Maria, 84, hittades död på en säng inne i sovrummet, täckt av en filt. Båda var belgiska medborgare som innehade pensionsvisum. Deras visum hade precis förnyats och var giltiga till den 16 augustith nästa år, 2024.

Ett brev skrivet på nederländska hittades inne i huset även om innehållet inte avslöjades för pressen. Deras kroppar fördes till Vachira Phukets sjukhus för att hitta deras exakta dödsorsak.

Jongjit uppgav för Phuket-polisen att hon och hennes man också bodde i hemmet men att de nyligen hade lämnat en dag för att delta i en begravning i Phang Nga och kom hem sent den 25 september. När hon kom hem trodde hon att paret redan hade lagt sig men på morgonen när de inte kom för att äta frukost blev de oroliga och hennes man fick tillgång till rummet genom ett skjutbart glasfönster, eftersom sovrumsdörren var låst. Det var då de gjorde den oroande upptäckten och ringde polisen.

Thailändsk polis har inte officiellt släppt någon dödsorsak men granskade tre möjliga scenarier, ett dubbelt självmord, ett självmordsmord eller ett eventuellt mord av en inkräktare. Thalangs polischef överste Phisit Chuenphet leder utredningen.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.