Major Banker säger att de flesta thailändare har ekonomiska bekymmer

Nationella -

Den 25 september 2023 gav Yuthchai Tayaratchakul, Executive Vice President för United Overseas Bank (UOB), ett uttalande om en nyligen genomförd rapport om ASEAN Consumer Sentiment Study (ACSS). Rapporten presenterade en betydande inblick i medborgare och affärssektorer i nuvarande ekonomiska omständigheter från 5 länder i ASEAN: Singapore, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Thailand.

De tre största ekonomiska problemen för de tillfrågade är stigande inflation, hushållskostnader respektive krympande sparande. Med tanke på dessa farhågor tenderar thailändare att fokusera mer på försiktiga utgifter. De dras också mot att investera via digitala bankplattformar, visade studien.

När det gäller investeringar tenderar thailändare att välja lågriskinvesteringar som sparande för att få fasta insättningar, samtidigt som de diversifierar sina portföljer till andra säkra investeringsalternativ som försäkring och fastigheter.

Generation Z eller personer födda mellan 1996 och 2010, är ​​den grupp som är mest försiktig med sparande och investeringar och har gedigna sparplaner. Samtidigt är generation Y, eller personer födda mellan 1981 och 1996, en grupp som prioriterar investeringar.

"UOB har en tydlig vision om personlig bankverksamhet via vår applikation, UOB TMRW, som använder AI för att analysera finansiella övergångar. Applikationen kommer att hjälpa kunder att hantera sin ekonomi mer bekvämt och effektivt, säger Yuthchai.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.