Thailands förre premiärminister Thaksin kan släppas ur fängelset så tidigt som i februari nästa år

FOTO: Prachachat

Nationellt —

Den fängslade före detta premiärministern Thaksin Shinawatra kommer att vara berättigad att ansöka om uppskov med sitt återstående ettåriga straff redan i februari 2024, efter att han avtjänat sex månader, om än på ett sjukhus, informerade senator Somchai Sawangkarn till thailändska medier måndagen den 25 september. .

Somchai sa att den tid som Thaksin tillbringade på polisens allmänna sjukhus anses vara avtjänad, så han kommer att slutföra sex månader av sitt fängelsestraff i februari.

Senatorn, som är ordförande i senatens ständiga kommitté för mänskliga rättigheter, rättigheter och friheter och konsumentskydd, förklarade att interner är berättigade att begära avstängning eller omvandling av straff från Hans Majestät Kungen när de har fullbordat antingen en tredjedel eller sex månader av sitt straff. . Han noterade vidare att avstängningen och pendlingen vanligtvis beviljas vid betydande tillfällen som kungens födelsedag den 28 juli, kung Bhumibols födelsedag den 5 december och drottning Sirikits födelsedag den 12 augusti.

Thaksin har varit under förvar av kriminalvårdsavdelningen sedan den 22 augusti, även om han mestadels tillbringade sin fängelsetid i ett svitrum på polissjukhuset på grund av hans påstådda hälsotillstånd.

Somchai fortsatte att Thaksin med stor sannolikhet kan vara berättigad till avstängning av sin mandatperiod och frigivning eftersom han är över 74 år gammal, vilket klarar 70-årskriteriet.

Han uppgav vidare att Thaksin kan få stanna hemma utan att behöva bära elektroniska övervakningsarmband (EM). Däremot skulle han troligen begränsas från att lämna landet.

Som svar på uppmaningar att avslöja detaljer om Thaksins sjukdom kom några juridiska experter ut för att säga att åtgärden kan utgöra en kränkning av National Health Security Act, som hindrar läkare från att avslöja patienters hälsotillstånd utan samtycke.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.