UPPDATERING: Inga bevis hittades på några onlinespelsringanslutningar till thailändsk biträdande polischef

Nationella -

Den 25 september 2023, Pol. Generallöjtnant Voravat Watnakhonbancha, kommissionär för Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), avslöjade efter husrannsakan av biträdande rikspolischef Pols bostad. General Surachate Hakparn.

Denna operation var en del av ett stort tillslag i samband med en påstådd hasardspelsring online, och Police Cyber ​​Taskforce (PCT) satte in en supportgrupp för en rikstäckande operation inriktad på den påstådda webbsidan för hasardspel online.

Pol. Generallöjtnant Voravat förklarade att syftet med sökningen var att lokalisera och gripa individer som efterlysts under arresteringsorder som tros vara bosatta i området, och att samla in potentiella bevis relaterade till påstådda hasardspelsaktiviteter online. Närvaron av högt uppsatta officerare under operationen var ett svar på order från den vice generalkommissionären. Men specifika detaljer i fallet är fortfarande oklara, enligt Pol. Generallöjtnant Voravat.

Sökandet gav inga bevis som involverade Pol. General Surachate, ibland kallad "Big Joke", som ett kärleksfullt smeknamn, i alla olagliga aktiviteter.

I en efterföljande rapport ledde husrannsakan till utfärdandet av arresteringsorder för åtta poliser, av vilka några redan har gripits. Alla åtta officerare tjänstgjorde under befäl av Pol. General Surachate. Listan över dessa officerare inkluderar Pol. Överstelöjtnant Namkiat Theerarojnop, Pol. Generallöjtnant Khamarin Phisamai, Pol. Generallöjtnant Phakphum Phisamai, Pol. Överstelöjtnant Krit Pariyaket, Pol. Överstelöjtnant Aris Khunpraserttanarat, Pol. Överstelöjtnant Chanat Owamatorn, Pol. Överstelöjtnant Nattawut Hwadwaeo och Pol. Överstelöjtnant Apisit Khonyang.

Under tiden, Pol. General Surachate uppgav vid en presskonferens sent på eftermiddagen att anklagelserna inte var giltiga och att han skulle väcka åtal mot de ansvariga för att göra det, och hävdade att åtgärderna endast gjordes för att försöka skada hans rykte. Han avslöjade inte vem som var ansvarig för att beställa räder, även om han noterade att endast hans adress fanns med i domstolsdokumentationen och att hans namn eller någon arresteringsorder aldrig hade kommit upp. Han uppgav också att poliserna inte hade någon aning om att det var hans bostad och att de blev chockade när de hittade honom där.

Pol. General Surachate är konsekvent involverad i att utreda fall av korruption på hög nivå och polisens missbruk, som det senaste stora fallet Kamnan Nok, och har utvecklat en extremt hög profil som ett resultat...men också troliga fiender.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.