Tourism Authority of Thailand lanserar e-bok för att främja kulturturism

PRESSMEDDELANDE:

Thailands turistmyndighet (TAT) välkomnar ökningen av andlig och kulturell turism genom att sponsra en e-bok med titeln "Connecting to Spiritual Thailand: A Guide to 60 Powerspots", som visar upp fängslande platser i Thailand kopplade till tro och kultur.

 

Globalt växer den trosbaserade turismen, som förväntas tredubblas i ekonomiskt värde under det kommande decenniet. Thailand har sett en ökning av inhemska och asiatiska turister som ägnar sig åt trosbaserade resor, känd som "Sai Mu-ekonomin." TAT känner igen dessa trender och använder nya kommunikationsverktyg för att förbättra Thailands attraktionskraft för olika utländska turister.

 

Den 100-sidiga e-boken, författad på engelska av erfarna reseskribenter, ger insikt i thailändska religiösa sedvänjor. Den har 60 mindre kända andliga platser, inklusive stadens pelare, drakhelgedomar, heliga grottor och unika träd, omhuldade av lokalbefolkningen för deras andliga betydelse.

 

De utvalda platserna sträcker sig över Thailand, från en helgedom i Bangkok tillägnad det mäktiga spöket Mae Nak Phrakhanong till Kham Chanot i Udon Thani, hem för naga-ormar. De inkluderar också en masspilgrimsfärd till ett Buddha-fotavtryck på bergstoppen i Khao Khitchakut, Chanthaburi och den kosmologiska stadspelaren Chiang Rai.

 

E-boken belyser olika platser, inklusive en helgedom tillägnad den avlidne popmegastjärnan Pumpuang Duangjan i Suphanburi och Wat Khao Or, som är känd som en skola för svart magi etablerad av brahmaner i Phatthalung. Läsare, särskilt internationella turister, kommer att få omfattande information om varje plats, inklusive dess historiska sammanhang, kulturella betydelse, ceremoniella metoder och riktlinjer för besökare.

För den intresserade finns ett gratis exemplar av e-boken "Connecting to Spiritual Thailand: A Guide to 60 Powerspots" tillgänglig för nedladdning via http://www.agoda.com/…/spiritual-thailand-e-book-guide… och www.palotaidesign.com/publishing.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.