Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Premiärminister lovar att sluta med cannabis för fritidsaktiviteter och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 18 september 2023, till söndagen den 24 september 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Pol. Överste Phakpoom Phisamai, en av de ledande undersökningsteammedlemmarna i det senaste "Kamnan Nok"-fallet, skrev på sociala medier om den chockerande och deprimerande incidenten som hände hans kollegor. Många poliser drabbades av samhällskritik för det som hände efter händelsen.

2. Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Turisterna från de nämnda länderna kommer att vara befriade från visumansökningar och får vistas inom kungariket Thailand under en period som inte överstiger trettio dagar, som ett särskilt fall.

3. Thailändska brottsbekämpande myndigheter utökade den 20 september 2023 verksamheten för att beslagta tillgångar som tillhör ägarna till vad thailändsk polis kallade en ökända sexhandelswebbplats "Absolute-Angels-Bangkok.com.

Webbplatsen hade rankats som nummer ett på Google och lades nyligen ner av myndigheter.

4. Premiärminister Srettha Thavisin tillkännagav sin ambition att sätta stopp för rekreationsanvändningen av marijuana i Thailand inom sex månader, och lovade lagändringar och strängare restriktioner för försäljningen av växten för att säkerställa att den endast används för medicinska ändamål.

Srettha betonade för USA-baserad media: "Marijuanalagarna måste skrivas om för att endast tillåta medicinsk användning. Anläggningen får inte användas för rekreationsändamål.”

5. Chaitawat Tulathon, 44, har röstats fram som den nya ledaren för Move Forward Party efter den karismatiska och populära, men plågade av kontroverser och juridiska utmaningar, Pita har avgått från sin position.

Pita kommer under tiden att bli rådgivare till Move Forward Party medan han fortsätter att bekämpa juridiska utmaningar av påstådda mediaaktieinnehav som diskvalificerade honom för posten som premiärminister.

6. Vissa thailändska lagexperter kom ut för att säga att avslöjandet av de personliga hälsotillstånden för en före detta premiärminister, Thaksin Shinawatra, kan utgöra ett brott mot lagen om nationella hälsosäkerhet.

Aktivister i Thailand fortsätter att hävda att det inte handlar om integritet i det här fallet utan snarare för jämlikhet och rättvisa att informationen ska avslöjas.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.