Regeringens policyer måste leda till konkreta åtgärder: PM

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Premiärministern har uppmanat statliga myndigheter att driva regeringens politik framåt mot konkreta åtgärder.

Premiärminister Srettha Thavisin sa att var och en av de regeringspolitiker som presenterades inför parlamentet måste ge konkreta resultat, särskilt den brådskande politiken som tar itu med de höga levnadskostnaderna, ökar intäkterna för jordbrukare och små återförsäljare, revitaliserar små och medelstora företag, främjar turism och tar itu med korruption och narkotikafrågor.

Premiärministern uppmanade cheferna för statliga myndigheter att hjälpa till att lägga en stark grund för landet och eliminera de befintliga hindren som förbjuder ny ekonomisk utveckling.

Han bad dem att främja mjuka krafttillgångar, underlätta investeringar i infrastruktur och utbildningsreformer och främja inkluderande förbättringar av försörjningen, i enlighet med målen för hållbar utveckling (SDG).

Premiärministern sa att genomförandet av regeringens politik måste göras på ett lämpligt och effektivt sätt.

Premiärministern uttryckte vid detta tillfälle uppskattning till högre regeringstjänstemän som går i pension i år och sa att de är förebilder för de yngre generationerna av tjänstemän.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.