Thailand placerad på 10:e plats i Asien och Stillahavsområdet för världsranking för talang

PRESSMEDDELANDE:

Thailand har säkrat den 10:e positionen i Asien och Stillahavsområdet, enligt 2023 World Talent Ranking (WTR) av International Institute for Management Development (IMD).

Enligt den senaste WTR-utgåvan 2023 publicerad av IMD rankas Thailand på 10:e plats bland dem inom Asia Pacific-regionen (APAC) och 45:e totalt från 64 länder som bedömts i WTR. Landet ligger också på 29:e plats globalt inom området för överklagande, som utvärderar förmågan att attrahera och behålla talanger från både internationella och inhemska marknader.

Trots att de långvariga effekterna av covid-19-pandemin spelar en avgörande roll i talangens konkurrenskraftslandskap, har Schweiz behållit sin topplacering i WTR 2023, följt av Luxemburg och Island. Samtidigt är Singapore det enda asiatiska landet bland de tio bästa, på åttonde plats.

2023-utgåvan studerade 64 ekonomier genom att kvantifiera 31 kriterier som involverar både hårda data och enkätsvar från chefer, vilket speglar varje ekonomis globala talangkonkurrenskraft. Varje kriterium organiserades sedan i tre faktorer: Investeringar och utveckling, som tar hänsyn till de inhemska resurserna som är engagerade för att utveckla egenutvecklade talanger; Appeal, som bedömer förmågan att attrahera och behålla talanger från både internationella och inhemska marknader; och Readiness, som kvantifierar kvaliteten på tillgängliga färdigheter och kompetenser i talangpoolen.

Studien visar att de flesta regioner inte har kunnat återgå till pre-pandemiska nivåer av talangkonkurrenskraft. Det visar också att när ekonomierna blir mer serviceorienterade behövs inte längre den fysiska närvaron av anställda i det land där deras arbetsgivare befinner sig.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.