Thailands premiärminister välkomnar första kinesiska flygningen under den nya policyn för viseringsundantag

Nationellt —

Thailands premiärminister, Srettha Thavisin, välkomnade den första kinesiska flygningen under initiativet för viseringsundantag på måndagsmorgonen den 25 september.

306 kinesiska turister och 35 andra medborgare anlände till Suvarnabhumi flygplats idag på flight XJ 761, som trafikeras av AirAsia X, som kom direkt från Shanghai. Framstående tjänstemän vid välkomstceremonin var premiärminister Srettha, minister för turism och sport Sudawan Wangsuphakijkosol, transportminister Suriya Juangroongruangkit och Kinas ambassadör i Thailand Han Zhiqiang.

Premiärminister Srettha välkomnade varmt turisterna som befann sig på vad som ansågs vara den första flygningen enligt viseringsbefrielseprogrammet för kinesiska och kazakiska besökare, som började idag, den 25 september.

Han konstaterade att idag markerade en positiv milstolpe för landet. Han uttryckte förtroende för att visuminitiativet skulle ha en betydande inverkan på ekonomin. Srettha betonade vidare vikten av att säkerställa turisternas säkerhet för att bygga förtroende bland dem när de reser i Thailand. Han uppmanade också turisttjänstemän i "sekundära provinser" att fokusera på att locka turister att besöka deras områden för att stimulera den lokala ekonomin.

Många kinesiska turister bad om att få ta selfies med premiärminister Srettha. Välkomstskyltar på kinesiska där det står ”Kina-Thailand, en familj, fantastiska Thailand. Alltid välkomna kinesiska gäster, precis som familjen” och ”Resa i Thailand, ju mer du reser, desto roligare är det”, användes specifikt för att hälsa kinesiska turister välkomna.

Enligt en uppskattning från Tourism Authority of Thailand (TAT) kommer undantaget från visum förhoppningsvis att föra omkring 2,888,500 140.31 XNUMX resenärer till Thailand och generera en inkomst på XNUMX miljarder baht.

Samtidigt uppskattas det att det kommer att finnas omkring 129,485 7.93 besökare från Kazakstan under programmets fem månaders totala varaktighet, vilket bidrar med XNUMX miljarder baht till ekonomin.

TAT:s övergripande turismmål för år 2023 är 25-30 miljoner besökare och en intäkt på 2.38 biljoner baht.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.