Thai polisen genomsöker House of Vice National Police Chief Surachate Hakparn efter husrannsakningsorder kring påstådd onlinespelsring

Nationellt —

Thai cyberpolis och en kommandoenhet genomsökte ett hus som ägs av den biträdande nationella polischefen, Pol. General Surachate Hakparn, ofta kallad i thailändska medier med sitt smeknamn som "Big Joke", på måndagsmorgonen den 25 september, efter att de upptäckt en påstådd koppling mellan honom och en onlinespelsring.

Inget hittades dock under sökningen och Pol. General Surachate förnekade alla anklagelser och anklagelser.

Sökmyndigheterna hindrades kort av Pol. General Surachate vid den främre porten till sitt hus på Soi Vibhavadi 60, bakom polisklubben i Bangkok, under vilken Pol. General Surachate frågade hur en husrannsakningsorder utfärdades och bad poliserna att gå tillbaka.

Pol. General Surachate var fortfarande i sin sovkläder under uppehållet. Så småningom tillät han dock poliser att genomsöka hans hus efter att ha diskuterat situationen med Pol. Generallöjtnant Worawat Watnakhonbancha, chef för Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB). Han förklarade därefter att anledningen till att han från början avböjde husrannsakan var att en befälhavare inte var närvarande förrän Pol. Generallöjtnant Worawat anlände.

Enligt rapporter har Pol. General Surachate och hans teammedlemmar är för närvarande under utredning för misstänkt inblandning i mutor. Det rapporteras att han och andra tjänstemän påstås ha begärt en muta på över 140 miljoner baht från en olaglig hasardspelsverksamhet online.

Det finns rapporter om att 30 poliser associerade med Pol. General Surachate står inför arresteringsorder, medan 11 andra officerare och civila redan har arresterats. Polisen söker igenom 30 platser i sex provinser i Thailand som misstänks ha koppling till den olagliga operationen.

Till en början Pol. General Surachate uppgav att han inte är inblandad i den påstådda mutan eller den illegala spelverksamheten och att han är fullt beredd att samarbeta med utredningen. Han betonade vidare att han inte tror att husrannsakan är relaterad till spekulationer om att han kandidera till tjänsten som rikspolischef. Han bekräftade att han inte är i övervägande för rollen.

Inga olagliga föremål eller någon koppling till spelringen hittades i Pol. General Surachates hus, enligt rapporter. Surachate är utan tvekan den mest kända polisen i Thailand, känd för att utrota poliskorruption och har som ett resultat tjänat många fiender över tiden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.