Phukets största berättelser från den senaste veckan: Phuket vegetariska festivaldatum fastställda och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 18 september 2023 till söndagen den 24 september 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Omkring 100,000 XNUMX kilo sopor har hittats dumpat i Chalong, Mueang Phuket.

Chalong kommun har satt ut en skylt som förbjuder soptippning.

2. Tre kinesiska män har gripits i Thalang för 168 dagars övervistelse.

Tre kinesiska män hittades som identifierades endast av deras ålder, 34 år gamla, 29 och 55 år gamla. De befanns ha 168 dagar kvar på sina lagliga visum för att stanna i Thailand.

3. En rysk man har återvänt hem efter att han vistats på Phukets internationella flygplats i 14 dagar.

Förra året skulle samma man ha missat ett annat flyg och med hjälp av personal stannade på flygplatsen under en kortare tid än hans nuvarande problem tills han återvände hem.

4. Kraftiga regn i Patong har orsakat stora översvämningar.

Det kraftiga regnet orsakade översvämningar på många vägar i Patong City som i Soi Na Nai, Sai Kor Road och Pracha Nukroh Road. Regnet har fortsatt denna vecka.

5. De årliga Phuket vegetariska festivaldatumen fastställdes som kommer att hållas i nio dagar från 15 oktober till 23 oktober 2023 med många ritualer inplanerade, avskedsritualer och gatuprocessioner.

Gör dig redo! En av Thailands mest älskade festivaler kommer snart!

6. En schweizisk man har dödförklarats efter att han hoppat från parkeringsbyggnaden på Phuket International Airport.

Detta var den tredje liknande händelsen inom ett år.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.