Thailändska juridiska experter hävdar att de avslöjar Thaksins hälsostatus bryter mot integritetslagar

FOTO: Sanook

Nationellt —

Vissa thailändska lagexperter kom ut för att säga att avslöjandet av de personliga hälsotillstånden för en före detta premiärminister, Thaksin Shinawatra, kan utgöra ett brott mot lagen om nationella hälsosäkerhet.

Varningen kom som svar på ett nyligen upprop från Student and People Network for Thailand Reform (SNT) Association, som krävde ett detaljerat avslöjande av Thaksins nuvarande hälsostatus då hans vistelse på ett sjukhus kontra ett fängelse nyligen markerade en månad förra veckan.

SNT uppgav att de ville att läkarna vid Police General Hospital skulle ge klarhet om Thaksins sjukdom för att säkerställa att han inte fick några privilegier för att vistas på ett sjukhus istället för ett fängelse.

Vissa thailändska juridiska experter varnade dock för en sådan åtgärd och sa att läkare enligt lag är skyldiga att hålla patientinformation konfidentiell enligt bestämmelserna i National Health Act från 2007 och Medical Profession Act från 1982.

De sa att fångar anses vara vanliga patienter när de söker läkarvård. För att avslöja sitt hälsotillstånd för allmänheten måste fångar först ge sitt samtycke.

Thaksins fängelse första dagen i Bangkok Remand Prison rapporterades han ha fem medicinska tillstånd, inklusive en ischemisk hjärtmuskel, kronisk lunginflammation, högt blodtryck, degenererad ryggrad och onormal hållning.

Hans dotter, Paetongtarn Shinawatra, avslöjade också på sociala medier att Thaksin nyligen hade opererats; hon nämnde dock inte vad det var till för.

På grund av operationen har läkarna låtit Thaksin fortsätta att få behandling på sjukhuset. Om hans vistelse överstiger 60 dagar krävs godkännande från den ständige justitieministern, och om den överstiger 120 dagar måste den godkännas av justitieministern.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.