UPPDATERING: Sex poliser som påstås hjälpa misstänkta i mord på motorvägspolisen fängslade i häktningsfängelset i Bangkok

Nationell-

Sex poliser som påstås ha hjälpt misstänkta för dödandet av en motorvägspolis har flyttats för internering till Bangkoks häktningsfängelse.

Våra tidigare berättelser:

Regionchefen bjöd in en grupp från motorvägspolisen på middag. Distriktschefen pratade med major Siwakorn och distriktschefen påstås ha bett om befordran av en annan motorvägspolis. Diskussionen gick inte som planerat. Den beväpnade mannen kom in innan han öppnade eld vid matbordet.

En distriktschef (Kamnan) har överlämnat sig själv till polisen efter att en motorvägspolis sköts ihjäl i Nakhon Pathom.

En beväpnad man som sköt ihjäl en thailändsk motorvägspolis i Nakhon Pathom sköts ihjäl av polisen från Central Investigation Bureau (CIB) efter att ha rymt till Kanchanaburi.

Sex thailändska poliser sitter häktade för att de påstås ha hjälpt den misstänkte polismördaren att förstöra bevis och undvika gripandet i den brutala motorvägspolisens skjutning i Nakhon Pathom-provinsen.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Crime Suppression Division (CSD) generalmajor Montree Thetkan berättade för TPN media att på onsdagen (20 september)th) Sex polismisstänkta som påstås ha hjälpt distriktschefen 'Kamnan Nok' i mordfallet överfördes från Samut Songkhrams centralfängelse till Bangkoks häktningsfängelse med full säkerhet under överföringen.

Generalmajor Montree berättade för TPN-media att allmänheten har varit nyfiken på om dessa sex misstänkta poliser hålls fängslade i samma område som Kamnan Nok eftersom de sitter i samma fängelse. Generalmajor Montree förklarade att det finns åtta olika zoner i fängelset som är helt åtskilda. De sex poliserna och "Kamnan Nok" är inte i samma område och har ingen chans att träffas och kommer inte heller att tillåtas göra det.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.