Den thailändska polisen beslagtar över 40 miljoner baht i tillgångar kopplade till påstådda eskortwebbplatser

FOTO: Siamrath

Nationellt —

Thailändska brottsbekämpande myndigheter utökade den 20 september 2023 verksamheten för att beslagta tillgångar som tillhör ägarna till vad thailändsk polis kallade en ökända sexhandelswebbplats "Absolute-Angels-Bangkok.com."

Webbplatsen hade rankats som nummer ett på Google och lades nyligen ner av myndigheter.

Först vår tidigare historia:

Den thailändska polisen tillkännagav i augusti ett framgångsrikt gripande av ett amerikanskt-thailändskt par, som tros ha drivit vad myndigheterna sa var den största online-eskorttjänsten och sexbyråwebbplatsen i Thailand, skräddarsydd för en utländsk kundkrets.

Nu till vår uppdatering:

Polisen utökade en utredning, som heter PCT1, till en annan webbplats "smooci.com", en webbplats som påstås tillhandahålla liknande eskorttjänster i olika länder, inklusive Thailand. Webbplatsen drevs enligt uppgift av samma amerikansk-thailändska par som drev Absolute Angels Bangkok.

Paret greps tidigare i augusti.

FOTO: Siamrath

Efter att ha undersökt dessa eskortwebbplatser, avslöjade myndigheterna ett intrikat nätverk av individer som är engagerade i den globala sexhandeln. Ingpawan (förmodat namn) identifierades som administratör för den övergripande ledningen, medan Punwattana (förmodat namn) identifierades som en administratörsassistent ansvarig för finansiella transaktioner och samla in pengar från tillhandahållare av sexuella tjänster.

PCT1-operationen avslöjade ett välorganiserat system som används av de misstänkta för att undvika upptäckt.

FOTO: Siamrath

De använde ett Voice over Internet Protocol (VoIP) telefonsystem, med samtalsmottagare placerade i flera regioner i Thailand.

Efter att ha samlat tillräckligt med bevis och avslöjat de misstänktas gömställen, lämnade polisen in ett formellt klagomål till Pattayas provinsdomstol för att arrestera de tidigare nämnda misstänkta anklagelserna om människohandel.

FOTO: Siamrath

Vid ytterligare undersökning upptäcktes det att flera andra personer var inblandade i denna operation, som ägde ytterligare minst tre till fyra webbplatser.

Polisen slog till på flera platser relaterade till detta kriminella företag, som i Bangkok, Samut Prakan, Nakhon Sawan, och arresterade flera misstänkta, mestadels thailändska medborgare.

Från företaget beslagtogs olika elektroniska apparater och en svart Mercedes Benz till ett värde av mer än två miljoner baht. Det totala värdet av de konfiskerade tillgångarna var värda minst 40 miljoner baht, uppger polisen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.